Louvre, Rönesans ustasının 500. ölüm yıldönümünü kutlamak için bu ay Leonardo da Vinci’nin anıtsal bir retrospektifini başlatmaya hazırlanıyor. Ne yazık ki, Paris müzesinin yakın zamanda, da Vinci’nin “Vitruvian Man’ adlı, “ünlü insan oranlarıyla ilgili araştırması” olan eseri ve sergiyi sergilemesi için yaptığı başvuru Venedik’teki bir idari mahkeme tarafından reddedildi.

Mahkemenin, kar amacı gütmeyen grup Italia Nostra’nın çizimin “değerli ve kırılgan” bir şaheser olduğunu ve İtalya’dan ayrılmaması gerektiğini üzerine gerçekleştirdiği protesto sonra izni askıya alma kararı geldi. Gruba göre, 15. yüzyıl eseri, yaşlanan eserler iklim kontrollü şartlarda kamuoyunun görüşünün dışında tutulur ve sadece altı yılda bir gösterilebilir. Seyahat risklerine ek olarak, efsanevi çalışmalar Louvre’daki parlak sergi aydınlatmasından da zarar görebilir.

Leonardo da Vinci’nin “Vitruvian Man” Çizimi

Guardian tarafından bildirilen bir açıklamada, “Tüm teknik raporlar, çok kırılgan tasarımın aktarılmasına karşı tavsiyede bulundu” dedi Italia Nostra Venedik Başkanı Lidia Fersuoch.

Louvre ‘Vitruvius Adamı’nı temin edemese de, tarihi kuruluş şu anda ‘The Virgin of the Rocks’, ‘La Belle Ferronnière’ ve tabii ki ‘Mona Lisa’ da dahil olmak üzere da Vinci resimlerinde dünyadaki en büyük koleksiyona sahip. Müze 24 Ekim’den 24 Şubat 2020’ye kadar sürecek olan büyük sergi için 22 nadir çizim daha sergileyecek.

Leonardo da Vinci gösterisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için Louvre’un resmi web sitesini ziyaret edin.

The Louvre
Rue de Rivoli, 75001
Paris, Fransa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kobe Bryant Dear Basketball kısa filmini izleyin

Kobe ve Gianna. Sizi çok seviyoruz. Hep bizimle kalacaksınız. #2 #8 #24

2020 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

Oscar Ödülleri’nde kazananların tam listesine bir göz atın.

Jeff Bezos’tan iklim değişikliği ile mücadeleye 10 milyar dolar

Bezos Earth Fund isimli fon ile iklim değişikliği ile savaşacak

2020 Oscar Ödülleri Adayları tam listesi açıklandı

Todd Phillips’in Joker’i 11 adaylık ile başı çekiyor.