Louis Vuitton kısa süre önce Fransız moda evinin üst düzey mücevher pazarına ilgisini gösteren dünyanın en büyük ikinci elması olan Sewelo Diamond’ı satın aldı. 1.758 ham elmas başlangıçta Lucara Diamond Corp tarafından geçen Nisan ayında Botswana’da kurtarıldı. Avuç içi büyüklüğündeki kaya, Güney Afrika Tswana dilinde “Sewelo” veya “nadir bulunan” olarak adlandırılmış.

Louis Vuitton Sewelo Diamond
Louis Vuitton Sewelo Diamond

Lucara ve Louis Vuitton, taşın “tam potansiyelinin” ancak cilalandıktan sonra açığa çıkacağını belirterek elmasa henüz bir fiyat koymadı. Basın açıklamasına göre “Madenci, son teknoloji ürünü bir üretici ve büyük bir lüks marka arasındaki benzeri görülmemiş iş birliğinin amacı Sewelô’dan çıkacak bir elmas koleksiyonunun planlanması, kesilmesi ve parlatılması olacak.”

Louis Vuitton’un elmas satın alması, şu anda İtalyan mücevher markası Bulgari ve saat ustaları TAG Heuer ve Hublot’nun sahibi olan ana şirketi LVMH’nin son satın alma dizisindeki en sonuncusu. LVMH, ikonik New York mücevhercisi Tiffany & Co.’yu Kasım ayında 16 milyar dolardan fazla bir bedel ile satın aldı.

WordPress › Hata