Louis Vuitton pop-up mağazası bu kez bir tren formunda karşımıza çıkıyor. Mekân Hong Kong’daki LANDMARK ATRIUM’da yer alıyor. Ziyaretçiler ise 11 Eylül ile 29 Ekim arasında uğrayabiliyor.

Kurgu markanın “Seyahat Sanatı” anlatısına doğrudan bağlanıyor. Dış cephe koyu yeşil bir vagonu andırıyor. İçeride ise zengin koyu ahşap kaplamalar dikkat çekiyor.

Louis Vuitton pop-up mağazası nasıl kurgulanmış

Kabin düzeni gerçek bir lüks tren vagonunu taklit ediyor. Konforlu oturma alanları ve fayans döşemeler bu hissi güçlendiriyor. Dolayısıyla mekân bir mağazadan çok bir sahne gibi çalışıyor.

Tren teması markanın geçmişiyle de örtüşüyor. Louis Vuitton işe bavul üreticisi olarak başladı. Ayrıca ilk ürünlerini doğrudan tren yolculuğu için çizdi.

Tren formunda kurgulanan Louis Vuitton pop-up

Pop-up mağazada neler satılıyor

Kadın tarafında Flight Mode koleksiyonu ön lansmanla rafa çıkıyor. Seride deri ürünler, hazır giyim parçaları ve ayakkabılar yer alıyor. İpek twill baskılar ise üst sınıf tren yolculuğuna göz kırpıyor.

Erkek tarafı da geniş bir yelpaze sunuyor. Hazır giyim, seyahat ürünleri ve deri aksesuarlar burada toplanıyor. Ayrıca hediyelik parçalar da listede duruyor.

Flight Mode koleksiyonundan parçalar

Lüks markalar neden pop-up kuruyor

Pop-up formatı son yıllarda ciddi biçimde yaygınlaştı. Geçici mekânlar hem merak uyandırıyor hem de aciliyet hissi yaratıyor. Dolayısıyla ziyaretçi bugün gitmezse fırsatı kaçıracağını düşünüyor.

Hong Kong’un seçilmesi de anlamlı. Şehir Asya’nın en yoğun lüks tüketim merkezlerinden biri. Ayrıca LANDMARK, bölgenin en bilinen alışveriş adreslerinden.

Koyu ahşap kaplamalı kabin içi

Kısacası Louis Vuitton pop-up mağazası ürün satmaktan fazlasını hedefliyor. Marka kendi kuruluş hikâyesini fiziksel bir mekâna çeviriyor. Ziyaretçi de bu anlatının içinde yürüyor.

Markanın tasarım arşivine dönüşünü daha önce Louis Vuitton Tambour Spin Time haberimizde de görmüştük. Güncel bilgiler Louis Vuitton üzerinden paylaşılıyor.

Flight Mode adı da bilinçli bir seçim. Koleksiyon uçuş moduna atıfta bulunuyor ama mekân bir tren. Marka böylece seyahatin farklı biçimlerini aynı anlatıda topluyor.

Koyu yeşil renk tercihi ise klasik Avrupa trenlerine göz kırpıyor. Orient Express gibi hatlar bu paleti kullanıyordu. Dolayısıyla mekân belirli bir dönemi hatırlatıyor.

Pop-up ayrıca marka için bir vitrin işlevi görüyor. Ziyaretçi ürünü almasa bile fotoğraf çekiyor ve paylaşıyor. Kısacası mekânın kendisi pazarlama aracına dönüşüyor.

Hong Kong’daki bu kurgu yeni bir eğilimin parçası. Lüks markalar kalıcı mağaza yerine geçici deneyimlere bütçe ayırıyor. Böylece hem maliyet düşüyor hem de anlatı tazeleniyor.

Pop-up mağazadan bir vitrin detayı

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Arsenal resmi kıyafet ortağı Los Angeles markası 424 oldu

Hector Bellerin’in yakın dostu Guillermo Andrade’nin ortağı olduğu 424 erkek ve kadın takımlarının kıyafetlerini üretecek.

Supreme x Barbour Spring 2020 Kapsül Koleksiyonu

Islak havanın sıcaklığını geri getiriyor.

Saly’s Tiny House Sunrise şehirden kaçmak isteyenler için!

Şehirden çok mu sıkıldın? Al Tiny House’unu nerede yaşamak istiyorsan orada yaşa!

Dior x Jordan iş birliğinin heyecanla beklenen Air Jordan 1 High OG modeli duyuruldu

Nisan 2020’de sadece Dior mağazalarında satışa çıkacak.