İspanyol tenisçi Rafael Nadal, sert kortta zorlu ve yorucu 4 saat 50 dakika süren Amerika Açık Tek Erkekler Finali’nde Rus tenisçi Daniil Medvedev’e karşı kazandı ve 19. Grand Slam zaferini elde etti.

Maç 5 sette tamamlandı ve Nadal, ilk ikisini de agresif oyun stiliyle aldı. Medvedev iki set geride olmasına rağmen durumu 7-5, 6-3, 5-7, 4-6’ya bağlayan şaşırtıcı bir geri dönüş yaptı. Final setinde, ikinci seri başı olan Nadal, Medvedev’e karşı 6-4 ile seti ve galibiyeti kazandı. 2017’daki son Amerika Açık şampiyonluğundan sadece iki yıl sonra ismini tekrar kupaya ekledi.

Maç sonrası röportajda Nadal, “Muhteşem bir final oldu” dedi. “Medvedev’in gençlik dönemi oynamaya başladığımdan beri gördüğüm bu spordaki en iyilerden biri. Savaşabilmesi, inanılmazdı. Tenis kariyerimdeki en duygusal geceydi. Sinirler çok yüksekti. Çılgın bir maçtı. ”

Nadal bu galibiyetle, şu anki açık dönem rekor sahibi Roger Federer’in 20 şampiyonluğuna bir adım daha yaklaşarak 19. Grand Slam zaferini kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Arsenal resmi kıyafet ortağı Los Angeles markası 424 oldu

Hector Bellerin’in yakın dostu Guillermo Andrade’nin ortağı olduğu 424 erkek ve kadın takımlarının kıyafetlerini üretecek.

Kylian Mbappé Bondy Dreams koleksiyonu ile memleketini onurlandırıyor

Nike ile koleksiyon yapan hem en genç hem de ilk Fransız futbolcu oldu

PUMA x First Mile iş birliğinden geri dönüştürülebilir koleksiyon

Spor giyim koleksiyonunu tamamı geri dönüştürülebilir atıklardan tasarlandı.