Japonya’nın UNESCO Dünya Mirası olan ve Ryukyuan halkının kutsal sembolü olan 450 yıllık Shuri Kalesi yangında yok oldu. Mimari, 450 yıl süren bir tarihe sahip ve 1429-1879 yılları arasında Okinawa’daki Ryukyuan Krallığı için merkezi dini sığınaktı. Yerliler, tarihi binadan yükselen duman bulutlarını izledi. Ne yazık ki, yalın ana tapınak, Seiden’ı da kapsıyordu.

Yangının ilk duyumu Japonya saatine öğleden sonra saat 2:40’ta Naha Şehri İtfaiyesine geldi. Olay yerine varıldıktan sonra vardıktan sekiz saat sonraya kadar ve tamamen sönene kadar alevleri söndürmek için 100’den fazla itfaiyeci ve 20 itfaiye kamyonu toplanacak şekilde diğer itfaiye birimlerinden ilave destek talep edildi. Bu olay, 3 Kasım’a kadar sürecek etkinliklerin yapıldığı yıllık Shuri Kalesi Festivali sırasında gerçekleşti, olayın nedeni hala soruşturma altında. Kaynaklar, FESTİVAL personelinin yangın başlamadan önce hazırlık çalışmalarını çoktan bitirdiğini gösteriyor ve olay sırasında mevcut olan tek kişiler güvenlik ekibi.

Ancak bu Shuri Kalesi’ne gelen ilk büyük zarar değildi. Aslında, kale 1945 yılında İkinci Dünya Savaşı’ndaki Okinawa Muharebesi sırasında, neredeyse tamamen yok olmaya yaklaştığı bir dizi olaya maruz kalmıştı. Bugün ve dünün haberi trajik çünkü Shuri Kalesi 1992’de sadece orijinal görünümüne göre yeniden inşa edildi. Belediye Başkanı Mikiko Shiroma basına verdiği demeçte, kentin “ateşle ve sonrasında başa çıkmak için elinden gelenin en iyisini yapmak için elinden gelen çabayı göstereceğini” söyledi.

Konu ile ilgili yeni gelişmeler için bizi izlemeye devam edin.

Fotoğraf: JINHEE LEE/SOPA IMAGES/LIGHTROCKET/GETTY IMAGES

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kobe Bryant Dear Basketball kısa filmini izleyin

Kobe ve Gianna. Sizi çok seviyoruz. Hep bizimle kalacaksınız. #2 #8 #24

2020 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

Oscar Ödülleri’nde kazananların tam listesine bir göz atın.

Jeff Bezos’tan iklim değişikliği ile mücadeleye 10 milyar dolar

Bezos Earth Fund isimli fon ile iklim değişikliği ile savaşacak

2020 Oscar Ödülleri Adayları tam listesi açıklandı

Todd Phillips’in Joker’i 11 adaylık ile başı çekiyor.