CNN’in bildirdiğine göre, Japonya’nın Tottori kentinde 5 milyon Japon Yeni (yaklaşık 46.000 USD) karşılığında bir kar yengeci için ihale tamamlandı. “Beş parlayan yıldız” kabuklu (yengeçin şekli ve kalitesi için lakabı), Tottori kentinin balıkçılık tanıtım departmanı tarafından düzenlenen ilk mevsimsel müzayedede satıldı.

1,22 kilogram ağırlığındaki ve yaklaşık 14,5 santimetre genişliğindeki bu özel erkek kar yengeci, Japonya’nın en çok rağbet gören lezzetlerinden birine mükemmel bir örnekti. Türler, yalnızca Japonya’nın ana Honshu adasında bulunan Tottori vilayetindeki sularda bulunabilir.

Hanashita Shoten balıkçılığının başkanı Tetsuji Hamashita, Tokyo’nun lüks Ginza semtindeki restoranlarda yemek yiyen çok zengin bazı müşterilerin tabağında bitecek olan imrenilen deniz yaratığını satın aldı. Bu satış önceki rekor kıranı dışarı attı; geçen yıl aynı ilde 2 milyon yene (18.000 USD) satılan bir kar yengeci.

“Aşırı olduğunu biliyorum. Ama bu bir gelenek, ”dedi. “Ama yengeç tadı fiyatına uyuyor, buna eminim.”. Bu yıl Japon balıkçılar 6 Kasım’da yaratıklar için av aramaya başladılar ve sezonun ilk müzayedesi gerçekleşti. Açılış günündeki satışların yüksek başlamaya başlaması alışılmadık bir durum değil. Batıl inanç, sezonun ilk ve en iyi avını satın almanın iyi şans getirdiğini gösteriyor ama Hamashita, kazanan teklifin 3 milyon Japon Yeni (yaklaşık 27.000 USD) civarına yaklaşacağını beklediğini söyledi. Ama bu fiyatı geçti.

Fotoğraf: STR/GETTY IMAGES
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kobe Bryant Dear Basketball kısa filmini izleyin

Kobe ve Gianna. Sizi çok seviyoruz. Hep bizimle kalacaksınız. #2 #8 #24

2020 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

Oscar Ödülleri’nde kazananların tam listesine bir göz atın.

Jeff Bezos’tan iklim değişikliği ile mücadeleye 10 milyar dolar

Bezos Earth Fund isimli fon ile iklim değişikliği ile savaşacak

2020 Oscar Ödülleri Adayları tam listesi açıklandı

Todd Phillips’in Joker’i 11 adaylık ile başı çekiyor.