Geçen yıl Ocak ayında, Kiyoshi Kimura, Tokyo’nun Tsukiji Balık Pazarı’nda 3.1 milyon dolarlık bir servet bırakarak en pahalı orkinos alımı için rekor kırdı. Geçen yılın rekor kıranı kadar aşırı olmasa da, yılın ilk toptan balık müzayedesi olan bu yılki hatsuseri, Toyosu Balık Pazarı’nda tarihin en yüksek ikinci alımını işaret eden 1.75 Milyon dolarlık büyük bir alım gördü.

(Fotoğraf: Takashi Aoyama/Getty Images)

Bir kez daha, alıcı “Ton Balığı Kralı” olarak gurur duyan popüler suşi zinciri Sushizanmai’nin CEO’su Kiyoshi Kimura oldu. Böyle yüksek ölçekli bir açık artırmanın aslında sadece birkaç dakika sürdüğünü belirtmek gerekir. Çoğu zaman balığın kalitesini incelemek ve etin yağ derecesini ve lezzetini tahmin etmek için harcanır. Sadece müzayedelerin başladığı noktadan sonra: teklif verenler, müzayedenin toplamlar üzerinden geçerken düşürmek istedikleri miktarı belirten sessiz el hareketleri yapar. Genellikle, Kimura tüm aksiyonun önünde görülebilir, ancak bu açık artırma onu temsilcilerinden birini teklifi devralmaya çağırdı.

Japonya’da her yılın ilk toptan satış müzayedesinde fiyatlar tipik olarak yılın en önemlisi olarak kabul edilir. Bu genellikle, ödüllü balıklar için “üstünlük” ile sonuçlanır ve onları yeni yılda hüküm sürmek ve kutlamak için normatif değerlerinin üstünde satın alır. Bu da teklif veren kişiye restoranlarını daha fazla tanıtan çeşitli basın ve medya fırsatları sunar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kobe Bryant Dear Basketball kısa filmini izleyin

Kobe ve Gianna. Sizi çok seviyoruz. Hep bizimle kalacaksınız. #2 #8 #24

2020 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

Oscar Ödülleri’nde kazananların tam listesine bir göz atın.

Jeff Bezos’tan iklim değişikliği ile mücadeleye 10 milyar dolar

Bezos Earth Fund isimli fon ile iklim değişikliği ile savaşacak

2020 Oscar Ödülleri Adayları tam listesi açıklandı

Todd Phillips’in Joker’i 11 adaylık ile başı çekiyor.