Bir Michael Jordan forması spor hatırası piyasasında yeni bir rekora imza attı. Jordan’ın 1998 NBA Finalleri’nin 3. maçında giydiği Chicago Bulls forması, Pharrell Williams’ın kurduğu müzayede platformu JOOPITER‘da 12,26 milyon dolara alıcı buldu. Böylece forma, açık artırmada bugüne kadar alıcı bulan en pahalı NBA maç forması oldu.

Açık artırma ise 29 Eylül Salı günü, ABD Doğu saatiyle 20.00’de kapandı. Dolayısıyla bu sonuç, spor koleksiyonculuğunda yeni bir eşik anlamına geliyor.

Michael Jordan forması: 1998 NBA Finalleri 3. maçta giyilen beyaz Chicago Bulls forması

The Last Dance Sezonundan Tek Beyaz Forma

Aslında Jordan bu formayı, Bulls ile son şampiyonluğunu kazandığı 1998 sezonunda giydi. Bugün o sezonu çoğumuz “The Last Dance” belgeselinden hatırlıyoruz. Üstelik bu forma, açık piyasaya çıkan ve bilinen tek beyaz 1998 NBA Finalleri forması.

Göğsünde ise 1998 NBA Finalleri şampiyonluk arması yer alıyor. Hatta koleksiyoncular bu armayı modern basketbol tarihinin en önemli final arması olarak görüyor.

Sırtında JORDAN 23 yazan beyaz Bulls formasının arkadan görünümü

Michael Jordan Forması Neden Bu Kadar Değerli?

Öte yandan Jordan’ın bu formayla çıktığı maç da tarihe geçti. Bulls, 7 Haziran 1998’deki 3. maçta Utah Jazz’ı 96-54 yendi. Sonuç olarak bu 42 sayılık fark, NBA Finalleri tarihinin en büyük farkı olarak kayıtlara geçti.

Bunun yanı sıra önceki rekor da yine bir Jordan formasına aitti. Jordan’ın 1998 Finalleri’nin 1. maçında giydiği forma, Eylül 2022’de Sotheby’s’te 10,1 milyon dolara alıcı bulmuştu. Yeni satış ise bu rakamı 2 milyon doların üzerinde geride bıraktı.

Ayrıca maç formaları, oyuncunun sahada gerçekten giydiği parçalar olduğu için replikalardan çok daha değerli. Dahası, Jordan’ın final serilerinde giydiği formaların sayısı oldukça sınırlı. Bu yüzden her yeni satış, koleksiyoncular arasında büyük bir rekabete yol açıyor.

JOOPITER’da Sırada Jordan’ın Ferrari’si Vardı

Ancak JOOPITER’ın spor temalı müzayede serisi bu satışla bitmedi. Serinin bir sonraki parçası, Jordan’ın Chicago’daki son yıllarında kullandığı 1997 model Ferrari 550 Maranello oldu. Bu müzayedenin kapanış tarihi ise 30 Eylül’dü. Arabanın detaylarını merak ediyorsanız Michael Jordan’ın Ferrari 550 Maranello’su yazımıza göz atabilirsiniz.

Öte yandan Jordan’ın mirasını gardırobunuza taşımak isterseniz Yalıspor’daki Jordan koleksiyonuna göz atabilirsiniz.

Kısacası bu Michael Jordan forması, hem basketbol tarihinin hem de koleksiyon piyasasının en özel parçalarından biri olarak yerini aldı.

Bu yazıdaki Yalıspor bağlantısı bir iş ortaklığı bağlantısıdır. Bu bağlantı üzerinden alışveriş yaparsanız PAPAAN küçük bir komisyon kazanabilir.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Arsenal resmi kıyafet ortağı Los Angeles markası 424 oldu

Hector Bellerin’in yakın dostu Guillermo Andrade’nin ortağı olduğu 424 erkek ve kadın takımlarının kıyafetlerini üretecek.

Real Madrid 2019/20 sezonu için dördüncü formasını çıkardı

Kulüp EA Sports ile olan iş birliği sonucu özel seri bir forma çıkardı.

Kylian Mbappé Bondy Dreams koleksiyonu ile memleketini onurlandırıyor

Nike ile koleksiyon yapan hem en genç hem de ilk Fransız futbolcu oldu