Müzik dünyasının son yıllardaki en büyük barışmasının filmi, Türkiye’deki izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Oasis belgeseli Don’t Look Back in Anger, 9 Ekim’den itibaren Disney+’ta yayında olacak. Film, Liam ve Noel Gallagher’ın 2025’teki dönüş turnesi Oasis Live ’25’i sahneden, kulisten ve provalardan takip ediyor.

Sinemalarda gişe rekorları kıran yapım, platforma eli boş da gelmiyor. Disney+ versiyonunda kardeşlerin ortak röportajından yeni görüntüler var. Üstelik “Wonderwall” ve “Slide Away” ilk kez baştan sona izleyiciye ulaşıyor.

Oasis belgeseli Don't Look Back in Anger'ın 9 Ekim tarihli Disney+ Türkiye afişi

Oasis Belgeseli Neyi Anlatıyor?

Hikâyenin kökü 1991 Manchester’ına uzanıyor. Paul “Bonehead” Arthurs, Paul “Guigsy” McGuigan ve Tony McCarroll’un grubu The Rain’e o yıl solist olarak Liam Gallagher katıldı. Kısa süre sonra grubun adı Oasis oldu. Ardından ağabey Noel, gitarı ve şarkılarıyla kadroya girdi. Gerisini hepimiz biliyoruz.

Ancak aynı hikâye 28 Ağustos 2009’da Paris’te sert bir şekilde kapandı. Kardeşler o geceden sonra yaklaşık 16 yıl boyunca aynı sahneye çıkmadı. Dolayısıyla 2025 yazında Cardiff’te başlayan turne, pek çok hayran için hayal gibiydi.

Oasis belgeseli için çekilen siyah beyaz portrede Liam ve Noel Gallagher

Böylece belgesel de tam bu dönüşün peşine düşüyor. Provalardan kulise, stadyum sahnelerinden hayranların coşkusuna kadar turnenin her anına kamera tutuyor. Filmin en merak uyandıran kısmı ise Liam ve Noel’in yıllar sonra birlikte verdiği ilk ortak röportaj.

Turne sırasında kuliste Liam Gallagher ve kahkaha atan Noel Gallagher

Peaky Blinders’ın Yaratıcısı ve Tanıdık Bir Yönetmen İkilisi

Öte yandan kamera arkasındaki isimler de en az sahnedekiler kadar dikkat çekici. Senaryoyu Peaky Blinders’ın yaratıcısı Steven Knight yazdı. Yönetmen koltuğunda ise Dylan Southern ve Will Lovelace oturuyor. İkilinin geçmişinde LCD Soundsystem’in veda konserini anlatan Shut Up and Play the Hits var. New York rock sahnesini anlatan Meet Me in the Bathroom da onların işi.

Bunun yanı sıra yapımın arkasında Magna Studios duruyor. Sony Music Vision ve Sony Music Entertainment UK de projenin ortakları arasında. Görüntü yönetmenliğini ise Belfast ve Thor filmlerinden tanıdığımız Haris Zambarloukos üstlendi.

Live '25 turnesinde stadyum sahnesinin üzerinde patlayan havai fişekler

Venedik’ten Disney+’a: Rakamlar ve Eleştiriler

Film, dünya prömiyerini 5 Eylül’de 83. Venedik Film Festivali’nde yarışma dışı bölümde yaptı. Ardından 11 Eylül’de İngiltere ve İrlanda başta olmak üzere sinemalara çıktı. Box Office Mojo verilerine göre yapım, dünya genelinde 12 milyon doları çoktan geçti.

Üstelik eleştirmenler de filme oldukça sıcak baktı. Rotten Tomatoes’ta eleştirmen puanı yüzde 97, izleyici puanı ise yüzde 98 seviyesinde. The Guardian’dan Peter Bradshaw filme beş üzerinden dört yıldız verdi. Ayrıca Gallagher kardeşleri usta bir komedi ikilisine benzetti.

Yine de herkes aynı fikirde değil. The Hollywood Reporter, ünlü kavganın perde arkasını bekleyenlerin aradığını bulamayacağını yazdı. Bizce bu, filmin bilinçli bir tercihi. Çünkü Oasis belgeseli bir hesaplaşma değil, bir barış kutlaması olmayı seçiyor.

Liam Gallagher sahnede gitar çalan Noel Gallagher'ın omzuna sarılıyor

Disney+ Versiyonunda Neler Var?

Ayrıca filmi sinemada izleyenler için de platformda yeni bir sebep var. Disney+ versiyonu şu ekstraları içeriyor:

  • Kardeşlerin ortak röportajından yeni görüntüler
  • “Wonderwall” şarkısının tam performansı
  • “Slide Away” şarkısının tam performansı
  • “D’You Know What I Mean?” ve “Half the World Away” performansları

Sinemadaki kurgu ise bu şarkıların yalnızca bir kısmını içeriyordu. Özellikle “Half the World Away” dikkat çekiyor. Aslında bu şarkı, The Royle Family dizisinin jeneriğinden tanıdığımız sakin bir Noel klasiği. Stadyum coşkusunun ortasında böyle sakin anlar, filmin en duygusal bölümleri arasında olabilir.

Bucket şapkası ve başındaki tefiyle Liam Gallagher sahnede gülüyor

Filmin resmi fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz:

Oasis belgeseli: konser kalabalığında şarkılara eşlik eden hayranlar

Oasis Belgeseli İçin Son Söz

Kısacası Oasis belgeseli, 2025’in en büyük müzik olayını evinizin salonuna getiriyor. Turneye bilet bulamayanlar için güzel bir teselli, stadyumda olanlar içinse değerli bir hatıra. Üstelik Oasis’in hikâyesi burada bitmiyor. Grup, 2027 turnesini çoktan duyurdu ve Manchester’da 11 gece sahneye çıkacak.

Konserde dev ekrandaki gün batımı görüntüsünün önünde yumruğunu kaldıran müzisyen

Ekim ayı için başka yapım arıyorsanız Netflix Türkiye’nin Ekim 2026 takvimine de göz atabilirsiniz. Don’t Look Back in Anger ise 9 Ekim’den itibaren Disney+ kataloğunda yerini alıyor.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Breaking Bad Monopoly ile “en tepeye” ulaşabilecek misiniz?

Ünlü dizinin uyumlu Monopoly versiyonu en tepeye ulaşmanızı sağlayacak.

The Weeknd dördüncü stüdyo albümü After Hours ile karşımızda

“Beyin eriten psikotik bölüm” sonunda geldi.

Uno minimalist tasarımı ile dikkat çekiyor: Minimalista

Minimalista ile oyun olgunlaşıyor.