Levi’s Barbour Re-Loved koleksiyonu iki markanın onarım fikrini tek bir kapsülde topluyor. Levi’s Japan ve Barbour, eskimiş kumaşları yeni parçalara dönüştürüyor. Üstelik kapsüldeki her ürün tamamen geri kazanılmış kumaştan doğuyor. Kısacası ortada klasik bir iş birliği değil, bir malzeme hikâyesi var.
Levi’s Barbour Re-Loved nasıl doğdu?
Re-Loved aslında Barbour’un mumlu ceket programı olarak başladı. Marka müşterilerden istenmeyen ceketleri topluyor. Ardından bu ceketleri temizliyor, onarıyor ve yeniden mumluyor. Böylece parçalar çöpe gitmek yerine dolaba geri dönüyor. Program adını da buradan alıyor: yeniden sevilen parçalar. Bu kapsül ise fikri bir adım öteye taşıyor. Çünkü işin içine vintage Levi’s denimi ve duck kumaşı giriyor.

Her 501 tek ve eşsiz
Koleksiyonun merkezinde Re-Loved 501 duruyor. Tasarım vintage bir 501 gövdesinden yola çıkıyor. Ekip üzerine Barbour’un mumlu pamuğunu, tartanını ve kalın fitilli kadifesini ekliyor. Böylece iki markanın kumaşları tek bir melez pantolonda buluşuyor.
Her parça tek tek elde doğuyor. Dolayısıyla iki pantolon birbirinin aynısı olmuyor. Ayrıca her biri kendi yıpranma ve onarım geçmişini taşıyor. Yani ürünler stok bir model değil, birer tek örnek.
Bu yaklaşım moda dünyasında hızla yayılıyor. Markalar artık sıfırdan kumaş üretmek yerine mevcut stoku değerlendiriyor. Böylece hem atık azalıyor hem de her parça bir hikâye kazanıyor. Barbour tarafında bu gelenek zaten uzun yıllardır sürüyor. Levi’s ise 501’in 150 yılı aşan arşiviyle masaya oturuyor. Dolayısıyla iki marka aynı dili konuşuyor.

Rozetler ve satış takvimi
Kapsüle ayrıca iki markanın arşivinden ilham alan bir rozet seti eşlik ediyor. Satış 11 Eylül’de başlıyor. Re-Loved 501 yalnızca Levi’s Harajuku mağazasında yer alıyor. Üstelik satış sıraya değil çekilişe dayanıyor; kayıt 11 Eylül sabahı açılıyor. Rozetler ise daha geniş bir ağa yayılıyor. Harajuku’nun yanı sıra Shinjuku, Osaka, Nagoya Zero Gate ve Kyoto mağazaları da listede. Kapsül küçük tutuluyor, yani stok da sınırlı kalıyor.
Programın detaylarını Barbour sitesinden inceleyebilirsin. Ayrıca koleksiyon haberleri ilgini çekiyorsa Zara SRPLS yazımıza göz atabilirsin.
Sonuç olarak Levi’s Barbour Re-Loved koleksiyonu, ikinci el fikrini butik bir vitrine taşıyor. Tek örnek üretim ise bu parçaları doğrudan koleksiyonluk yapıyor.









